Vreme rece și ploi în toată România - Ce ne așteaptă în săptămânile următoare?
Sursa poza: ExpressPress
Valori termice scăzute persistă în România
Meteorologii au prezentat detaliat condițiile meteo pentru ziua de marți, 13 mai. În decursul zilei, temperaturile rămân la valori scăzute în aproape toate județele țării, prelungind senzația de frig pe care am resimțit-o în ultimele zile. Acest val de frig se va menține pentru o perioadă, însă spre finalul lunii, se așteaptă ca valorile termice să crească treptat și să aducă temperaturi mai prietenoase.
Variații meteo și precipitații slabe
Pe parcursul zilei, cerul va avea o înfățișare variabilă, iar după-amiază sunt prognozate ploi slabe, posibil însoțite de descărcări electrice. În anumite zone, condițiile vor fi propice pentru formarea grindinei. La munte, la altitudini ce depășesc 1500 de metri, se pot înregistra precipitații mixte, incluzând lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla ușor, în unele cazuri moderat, contribuind la senzația de frig.
Temperaturi sub media normală și ninsori în zona montană
Maximele termice ale zilei sunt preconizate să varieze între 11 și 20 de grade Celsius, în timp ce minimele coboară între 2 și 10 grade. În special în depresiunile montane ale Carpaților Orientali, temperaturile vor fi mai scăzute, determinând apariția brumei.
Vremea în București: cer înnorat și ploi scurte
Capitala nu va face excepție de la aceste condiții meteo ambientale. În București, temperaturile maxime vor atinge între 17 și 18 grade Celsius, iar minimele nocturne se vor situa între 5 și 7 grade. Cerul va menține o prezență parțial înnorată, iar vântul va sufla slab, sporind șansele pentru ploi trecătoare pe parcursul zilei.
Previziuni pe termen scurt și mediu
Conform datelor emise de ANM pentru perioada dintre 12 mai și 8 iunie, prognoza indică temperaturi mai scăzute decât cele obișnuite pentru această perioadă. În intervalul 12-18 mai, ploile slabe și probabilitatea de brumă vor fi prezente. Chiar și între 19 și 25 mai, atmosfera va rămâne mai rece, în special în zonele nordice. Totuși, intrând în luna iunie, se preconizează o revenire a temperaturilor la normalul sezonului, cu o posibilă depășire a valorilor obișnuite mai ales în sudul țării.
Aceste tendințe meteo subliniază adaptabilitatea vremii din România și sugerează o atenție deosebită la schimbările bruște ale climei, mai ales în contextul activităților zilnice sau planificării călătoriilor. Menţinerea la curent cu situaţia meteo este esenţială pentru a naviga eficient schimbările de temperatură şi a evita surprizele neplăcute pe parcursul zilei.