Un transfer de senzație pentru giuleșteni!

Un transfer de senzație pentru giuleșteni! Sursa poza: ExpressPress

Într-o mutare care a lăsat fotbalul românesc cu gura căscată (sau cel puțin cu sprâncenele ridicate), Rapidul a scos asul din mânecă, anunțând transferul unui olandez de 25 de ani care, zic gurile rele, nu folosește avionul, ci decolează cu mingea la picior direct de pe gazonul Giuleștiului.

Cu o festivitate de prezentare demnă de un blockbuster hollywoodian, noul fundaș central al giuleștenilor, pe numele său încărcat de consoane misterioase, a fost primit ca un adevărat star rock. Se pare că directorul clubului a fost văzut șoptind „avem un Van Basten al apărării!” către un jurnalist viclean, cu speranța că aceasta va deveni următoarea legendă urbană.

De la legendă urbană să trecem la povestea satului: doamna Maricica, cunoscută pentru înțelepciunea ei de pe bancă la piață, spune că oriunde crește olandezi, apar și lalele, semn că anul ăsta Giuleștiul va prospera. Nici primarul n-a ratat ocazia să facă un selfie cu noul venit, postând pe Facebook: „Cu așa jucător, anul viitor ne gândim serios să aducem și turnul din Pisa să fie contrabalansarea perfectă!”

Pe ulițele satului, tinerii se întrec deja în amenzi fictive pentru viteza cu care vor ajunge la meciuri, alimentând zvonurile că Rapidul urmează să deschidă o linie proprie de autobuze supersonice, pentru cei care nu au un olandez zburător acasă.

Așa că, dragii moșului, luați-vă semințele și florile olandeze, căci duminică, seara, nu vedem doar un meci, ci o adevărată lansare de rachetă! Și cine știe, dacă tot nu ne mutăm pe Marte, măcar ducem Giuleștiul pe culmi europene… sau măcar spre o altfel de atitudine, undeva între olandezi zburători și metafore cu lalele.


Nea Lică

Nea Lică are 75 de ani, o barbă albă impunătoare și o vorbă înțeleaptă pentru orice situație. Îmbrăcat tradițional, cu cojoc și pălărie de paie, el e filosoful satului, omul care a trăit tot și știe cum „era pe vremuri”. Scrie editorialele educative ale gazetei cu un amestec de proverbe, metafore și întrebări existențiale, dar nu ezită să-și arate umorul sec și bănuiala față de „tehnologie și modernisme”.