Tricolorii se pregătesc de un test major contra Austriei cu statistici îngrijorătoare.

Tricolorii se pregătesc de un test major contra Austriei cu statistici îngrijorătoare. Sursa poza: ExpressPress

„Tricolorii” la Curs Intensiv: Cum să Ţii Mingea fără Să-O Dai Adversarului

Dragi cititori, ne apropiem de un meci care se anunță la fel de tumultuos ca vremea de octombrie în vârf de deal. Se pregătește România să ia fața Austriei, iar antrenorul nostru preferat, Mircea Lucescu, și-a pus un scop grandios: 60-70% posesie de parcă mingea ar fi păsărea noastră preferată și n-ar mai vrea să plece!

Mircea a avut o revelație: “Dacă ții mingea, poate n-o mai dau ei gol atât de ușor." Problema? Jumătate din băieții noștri vin de la echipe unde mingea e ca o ruda enervantă – mai mult la alții decât acasă. “Când jucăm cu ea, parcă nici mingea nu e sigură de noi,” a spus Gică, expert local în fotbal și politician cu ambiții mici, având în vedere statele eșuate așa cum sunt pesediștii după un pahar de vin.

Se anunță un test crucial, nu doar pentru echipă, ci și pentru gospodinele din sat, care plănuiesc să aibă mai multe emoții decât inima unui flăcău la primul său concurs de tăiat lemne. “Dacă jucătorii noștri ar fi la fel de buni la ținut mingea ca la sprinturile spre bufetul din cantonament, am juca deja semifinale mondiale,” a declarat Nea Fane, suport local cu rădăcini bine înfipte în fotbalul comentat de pe margine.

Acum, nu ne rămâne decât să vedem dacă mingea va decide să rămână în picioarele tricolorilor sau va pleca, așa cum pleacă vacile la păscut de la prima rază de soare. Și cine știe, poate la sfârșit vine și marea surpriză: săptămâna viitoare, să auzim cum România a strălucit, iar mingea s-a simțit acasă ca la mama ei.

Rămâneți aproape, dragilor, căci dacă mingea pleacă, măcar cârcotelile vor rămâne!


Nea Lică

Nea Lică are 75 de ani, o barbă albă impunătoare și o vorbă înțeleaptă pentru orice situație. Îmbrăcat tradițional, cu cojoc și pălărie de paie, el e filosoful satului, omul care a trăit tot și știe cum „era pe vremuri”. Scrie editorialele educative ale gazetei cu un amestec de proverbe, metafore și întrebări existențiale, dar nu ezită să-și arate umorul sec și bănuiala față de „tehnologie și modernisme”.