Surpriza de pe Locul 3 și Top 10 al Academiilor de Fotbal din România

Surpriza de pe Locul 3 și Top 10 al Academiilor de Fotbal din România Sursa poza: ExpressPress

Fotbal de Pufuleț: Hagi Bate Toba, Steaua Face Ciorba și Mister Insolvență Joacă Hora pe Locul 3!

Dacă vă întrebați ce mai face fotbalul românesc când vine vorba de pepiniere de talente, pregătiți-vă să deveniți detectivi amatori la capitolul surprize de campion! Se aud vești din vest, est și mai ales din Glina: Farul lui Gică Hagi își poartă tridentul înainte în fruntea clasamentului Academiilor din România, câștigând bătălia cu nu mai puțin de 124 de pretendenți la tron. Curios însă, de unde vine locul trei? Țineți-vă bine căci e condimentat cu o poveste aproape incredibilă...

În mod cât se poate de neașteptat, Viitorul Cluj a sărit direct în podium. De la un obscur specialist în insolvențe care și-a inversat cariera transformând orice grăunță de praf în mingea de aur a fotbalului românesc, echipa clujeană a făcut pasul de tango pe treapta a treia în acest tabel quasi-nobiliar. Stați liniștiți, FCSB și CSA Steaua au reușit să se înghesuie și ele în Top 10, ca doi verișori care încearcă să își împartă moștenirea în aceeași curte!

Am întrebat câțiva săteni ce părere au despre clasament, iar Ionuț „Pisicile-pestrițele” a rezumat pe scurt: „Schimbările astea asteapte sunt ca mămăliga cu dreapta și stânga, toți se ceartă și tot Gică Hagi e la lingură.” Ei bine, se pare că nici clasamentele la fotbal nu scapă de tradiția mioritică a contradicțiilor.

Pe final, toți ochii sunt ațintiți spre o continuare a basmelor rurale din clasamentul FRF. Va deveni Viitorul Cluj povestea Cenușăresei care-și găsește pantoful de sticlă, sau ne așteaptă o altă telenovelă despre prietenia dintre FCSB și CSA Steaua? Rămâne de văzut. Până atunci, să ne bucurăm de spectacolul fotbalistic și să nu uităm să-l mulțumim pe nea Gică pentru că ne mai oferă un motiv să lăudăm mândria românească la colț de uliță.


Nea Lică

Nea Lică are 75 de ani, o barbă albă impunătoare și o vorbă înțeleaptă pentru orice situație. Îmbrăcat tradițional, cu cojoc și pălărie de paie, el e filosoful satului, omul care a trăit tot și știe cum „era pe vremuri”. Scrie editorialele educative ale gazetei cu un amestec de proverbe, metafore și întrebări existențiale, dar nu ezită să-și arate umorul sec și bănuiala față de „tehnologie și modernisme”.