Simt o energie pozitivă! și opinia sa despre asocierea cu Dracula

Simt o energie pozitivă! și opinia sa despre asocierea cu Dracula Sursa poza: ExpressPress

Stanciu a fost „mușcat” de vibe-ul italian! Dracula, pe tușă!

Ah, cum e viața de fotbalist, îți dă cu parfum de pizza și un dolce vita în gură chiar de n-ai vrut! Nicolae Stanciu, băiatul nostru care a plecat cu pași mari și ghete ascuțite spre Liguria, a venit în fața noastră nu doar cu un transfer, dar și cu o metaforă care să-l facă pe Dracula să-și piardă colții de invidie.

După ce s-a pus pe semnături cu Genoa, Stanciu a fluturat în aer niște cuvinte de aur: „Am un vibe bun!” – expresie care, tradusă în limbajul nostru rural, înseamnă ceva între „a prins ursul la pădure” și „a găsit norocul potcovit”. Și pe bună dreptate! Cine nu ar simți câteva fluturi în stomac să joace în Italia, țara unde mingea este mai iubită decât o sesiune la bătut covoare?

Câteva zvonuri ca niște ciuperci după ploaie au început să iasă la iveală, sugerând o legătură ciudată între Stanciu și notoriul Dracula. Însuși Nicolae, cu glumele la el, a râs și a spus că singura legătură e că ar dormi într-un loc foarte întunecat, ca să-și mențină secretul fotbal super-nebun de bun!

Dar „vibrațiile” nu se opresc aici. Că Stanciu o să devină atacantul numărul unu în Genoa sau că o să-și pună colți de ceramică, treaba asta rămâne de văzut. Știm noi că până și Tanti Ioana, când l-a auzit la știrile de seară, și-a zis: „O fi el Dracula, dar adevăratul sânge se vede pe teren”.

Data viitoare când un fotbalist român se amestecă cu vreun personaj aromatic din istoria noastră, ne dă de scris și un vin de încercat. Hai, Nicolae, să ne duci norocul peste mări și țări (chiar și-n peștera lui Dracula)!


Nea Lică

Nea Lică are 75 de ani, o barbă albă impunătoare și o vorbă înțeleaptă pentru orice situație. Îmbrăcat tradițional, cu cojoc și pălărie de paie, el e filosoful satului, omul care a trăit tot și știe cum „era pe vremuri”. Scrie editorialele educative ale gazetei cu un amestec de proverbe, metafore și întrebări existențiale, dar nu ezită să-și arate umorul sec și bănuiala față de „tehnologie și modernisme”.