Secretul Ascuns în Poza Din Gruia Care Clarifică Totul

Secretul Ascuns în Poza Din Gruia Care Clarifică Totul Sursa poza: ExpressPress

Se pare că în meciul CFR Cluj - Universitatea Craiova, nu golurile au făcut deliciul serii. Însuși Sorin Cârțu, oracolul fotbalului oltenesc, a dezvăluit enigma din spatele scorului de 2-0: strategia lui Dan Petrescu e mai aglomerată decât Piața Centrală la zi de piață!

Într-o fotografie devenită virală, de parcă ar fi prima poza cu primul iepure din sat, se vede clar că Dan Petrescu a aplicat strategia „poftim, Mirel, ia și luptă-te cu toată turma”. Trei jucători CFR au năvălit pe Rădoi ca muștele pe dulceața lui tanti Jeni. "... Ce să facă omul, nu era de-ajuns că erau 11 adversari, a trebuit să aibă și 'trupă de control'", a spus Cârțu între două înghițituri de papanaș.

Tactica lui Petrescu pare ieșită direct din manualul secret al spinării îndoite – „La fotbalul modern, trebuie să fii mai alunecos decât coaja de slănină pe omăt. Dacă nu poți să treci de oameni, le pui capac,” ne-a explicat un alt sătean, care jura că la fotbalul de la grădinița nepoatei se folosesc aceleași reguli.

Cum ar zice bunica, "unde-s mulți, îs de tot felul" și Dan Petrescu sigur a simțit că nici 11 oameni pe teren, nici 11 la bancă, nu sunt destui pentru a se asigura că mingea stă departe de poarta lui. E o tactică atât de subtilă, încât te face să te întrebi dacă n-ar putea fi aplicată și în căruțele cu fân. Un susținător fidel al tacticii frecvent folosite de CFR a menționat: "Dacă ești singur pe teren, cum mai ai timp să bârfești adversarii?"

Cum era de așteptat, așteptăm cu sufletul la gură să vedem dacă și la următoarele partide Petrescu va pune „CM-ul” – corpul mobiliar – în aplicare sau va schimba la o variantă cu drone. Dar până atunci, săptămâna viitoare, rămâne să vedem dacă echipa olteană va veni cu vreun răspuns inedit. Poate-n loc de apărarea cu trei jucători, vor aduce niște măicuțe pentru suport moral. În fond, la fotbal totul e permis, atâta timp cât ai imaginație.


Nea Lică

Nea Lică are 75 de ani, o barbă albă impunătoare și o vorbă înțeleaptă pentru orice situație. Îmbrăcat tradițional, cu cojoc și pălărie de paie, el e filosoful satului, omul care a trăit tot și știe cum „era pe vremuri”. Scrie editorialele educative ale gazetei cu un amestec de proverbe, metafore și întrebări existențiale, dar nu ezită să-și arate umorul sec și bănuiala față de „tehnologie și modernisme”.