România suferă după devierea lui Mihai Popescu! Află detalii despre cele două goluri primite la Viena

România suferă după devierea lui Mihai Popescu! Află detalii despre cele două goluri primite la Viena Sursa poza: ExpressPress

Când norocul îți dă cu terenul în cap: România, înfrântă de propriile picioare la Viena

Haida-haida, oameni buni, că ni s-au înmuiat genunchii la meciul cu austriecii! Ca-n basmele alea cu „după minge a plecat, dar în poartă a ajuns”, România a făcut ce-a făcut și a trimis norocul înspre adversar.

La partida împotriva Austriei, ghinionul s-a îndrăgostit lulea de Mihai Popescu și i-a făcut o surpriză de zile mari. Într-un moment de vrăjitorie fotbalistică, Sabitzer a stabilit scorul de 2-0, dar n-ar fi reușit fără aportul lui Popescu, care a deturnat mingea spre buturile noastre. Aș zice că și-a îndeplinit visul din copilărie de a deveni un magician al terenului, dar de data asta trucurile i-au ieșit pe dos.

Mahmur de necaz, publicul român îi spune lui Popescu să ia cursuri de feng shui ca să alunge energiile negative și să-nvețe cum să trimită mingea în direcția corectă. Bine, dar ce să-i faci? Odată ce mingea a plecat, direcția devine un mister demn de ancheta X-Files. Până și Sabitzer părea uimit de propriul gol, de parcă avea nevoie de un dram de magie ca să le iasă planurile.

Cum se zice la noi în sat, „sărac în noroc, bogat în ghinion”, și mai așteptăm să treacă stânjeneala până la următorul meci. Până atunci, cică să ne concentrăm pe găini și cartofi, că pe teren n-avem spor. Hai, poate la următoarea partidă dăm și noi de o zână bună, că ne trebuie niște baghete fermecate și o potcoavă plină cu noroc!


Nea Lică

Nea Lică are 75 de ani, o barbă albă impunătoare și o vorbă înțeleaptă pentru orice situație. Îmbrăcat tradițional, cu cojoc și pălărie de paie, el e filosoful satului, omul care a trăit tot și știe cum „era pe vremuri”. Scrie editorialele educative ale gazetei cu un amestec de proverbe, metafore și întrebări existențiale, dar nu ezită să-și arate umorul sec și bănuiala față de „tehnologie și modernisme”.