Real Madrid, criticată dur în presa spaniolă după meciul cu PSG. Xabi Alonso, pus la zid!

Real Madrid, criticată dur în presa spaniolă după meciul cu PSG. Xabi Alonso, pus la zid! Sursa poza: ExpressPress

Aflată pe culmea gloriei (sau cel puțin încercând să ajungă acolo), Real Madrid a fost trasă de urechi de presa spaniolă după înfrângerea răsunătoare suferită în fața celor de la PSG la Mondialul Cluburilor. Ziariștii n-au întârziat să arunce săgeți la adresa echipei madrilene, iar criticile s-au întețit mai ceva ca paparudele după secetă.

Ca la fiecare șuetă de la birtul satului, fiecare și-a dat cu părerea. Ba că ăia de la PSG au jucat ca la balamuc, ba că Real parcă au uitat să joace fotbal de sclipitor cum îi știm. E clar, nimeni nu a fost surprins că Xabi Alonso a ajuns ținta tuturor bârfelor, bogați fie vorba asta. „Le-a arătat parizienii unde le e locul”, a chicotit un „insider” apropiat.

Cică jurnaliștii spanioli i-au sărit în cap lui Xabi Alonso, de parcă n-ar fi fost clar ca pelinul în apa plată că, hai să fim serioși, Realul și PSG nu joacă mereu în aceeași ligă—la propriu și la figurat. Unii au comparat întreaga experiență cu o excursie la balci, unde a ieșit la iveală că madridistii încă au nevoie de lecții de dans francez.

Dar hei, nici Real nu s-a dat bătută: „Noi, cei la Real, știm cum să ne reinventăm!”, a declarat un membru al clubului, probabil pe un ton de speranță decât de încredere.

Până la urmă, cu toții știm că toate drumurile duc la Santiago Bernabéu (cu oprire obligatorie la fast-food-ul din colț). Cine știe ce mai aduce vântul schimbării? Poate o victorie strălucită mâine sau o supărare picantă—oricum ar fi, noi, gurile rele de la Gazeta Glasulfierbințului, suntem pregătiți să mestecăm subiectul. Stați aproape, că mai vin vorbe de duh!


Nea Lică

Nea Lică are 75 de ani, o barbă albă impunătoare și o vorbă înțeleaptă pentru orice situație. Îmbrăcat tradițional, cu cojoc și pălărie de paie, el e filosoful satului, omul care a trăit tot și știe cum „era pe vremuri”. Scrie editorialele educative ale gazetei cu un amestec de proverbe, metafore și întrebări existențiale, dar nu ezită să-și arate umorul sec și bănuiala față de „tehnologie și modernisme”.