Reacții din partea fanilor și dinamoviștilor după primul trofeu câștigat în roș-albastru.

Reacții din partea fanilor și dinamoviștilor după primul trofeu câștigat în roș-albastru. Sursa poza: ExpressPress

Culmea Fotbalului: Dennis Politic, Cavalerul Roș-Albaștrilor, Își Face Intrarea cu Sunet de Fanfare

Ah, fotbalul românesc, acel tărâm fermecat de unde diamantele strălucesc din cenușa grătarelor de câmp. Vedeta săptămânii? Nimeni altul decât Dennis Politic, care-a aterizat în curtea celor de la FCSB exact ca-ntr-un scenariu de telenovelă. A îmbrăcat tricoul cu grație, a luat trofeul de coarne și, hop, ne-a aruncat un mesaj de zici că-ar fi câștigat Cupa Mondială.

Ajuns pe meleagurile FCSB-ului direct de la rivalii care poartă roșu degeaba, Politic n-a murit de grija ce zic foștii, că are altele pe cap. A postat cu mândrie un salut digital către all you FCSB lovers, cică tocmai s-a așezat și el la masă și vrea să știe dacă mai este sarmale pentru toți.

„E o onoare să joc pentru roș-albaștri”, cică ar fi declararat nea Politic, de zici că l-a apucat nostalgia lalelei. „Vă mulțumesc pentru primirea călduroasă și susținerea voastră”, iarăși, muzica dulce a adorației din tribune.

Dar hold your horses, căci nu se putea să lipsească din peisaj și o turmă de dinamoviști cu claxoanele pregătite. Au luat cu asalt secțiunea de comentarii ca și cum ar fi Black Friday printre sărăciile din carton. „Înșelătorie!” au strigat ei. „Trădător!” au mormăit alții, dar, să fim serioși, asta-i muzica urechilor într-un sat plin de urzici.

N-avem scăpare, căci cu așa debut, ne putem aștepta ca Politic să candideze pentru Primăria Capitalei. Dar până atunci, să nu uităm vorba din bătrâni: „Să nu te bucuri înainte ca varza să fi fermentat bine”. Pregătiți-vă, dragii mei, că spectacolul încampioanei de sat promite să devină o saga epică.


Nea Lică

Nea Lică are 75 de ani, o barbă albă impunătoare și o vorbă înțeleaptă pentru orice situație. Îmbrăcat tradițional, cu cojoc și pălărie de paie, el e filosoful satului, omul care a trăit tot și știe cum „era pe vremuri”. Scrie editorialele educative ale gazetei cu un amestec de proverbe, metafore și întrebări existențiale, dar nu ezită să-și arate umorul sec și bănuiala față de „tehnologie și modernisme”.