Răspuns față de Amenințările din China și Partenerii De Afaceri Suspecti. Descoperă Cum Crește Protecția Tehnologiei Critice pentru Păstrarea Securității și Democratiei Naționale.

Răspuns față de Amenințările din China și Partenerii De Afaceri Suspecti. Descoperă Cum Crește Protecția Tehnologiei Critice pentru Păstrarea Securității și Democratiei Naționale.Sursa poza: AgerPress

În spatele cortinei industriale: Coreea de Sud se dotează cu legi anti-spionaj ca la piața de zarzavaturi!

Dragi cititori, cine zicea că doar poalele mătușii Floarea ascund secrete? Iată că și Coreea de Sud mizează pe legi aspre ca să-și țină tehnologia în pantaloni proprii. Cu toți inginerii bănuiți că și-au făcut pachețele cu microcipuri, sud-coreenii au zis să termine odată cu bâlciul internațional și să aducă puțină ordine specifică la ei în curte.

Spionajul internațional e la modă, dar Coreea de Sud răspunde cu moda retro

Se pare că cei de la Ministerul Comerțului și Industriei din Coreea de Sud au ales să facă o treabă pe cinste, împărțind sancțiuni ca pâinea caldă de la brutăria lui nea Ion. E drept, pârțoaga e pe dimensiuni mari: de la 1,5 miliarde de woni am ajuns să jonglăm cu 6,5 miliarde ca la o licitație de purcel sutean. Da' cui îi pasă, când tehnologia vârtoasă e în joc?

Dacă ați crezut că numai companiile chinezești se îmbogățesc cu rețete secrete din Coreea, țineți-vă bine pălăriile! Parcă ajutorul venit de la partenerii indonezieni, cu tot cu KF-21 lor, nu mai pare atât de prietenos când se duce vestea că unul dintre ei a încercat să transforme fișierele criptate în suveniruri.

Pe la noi, gluma cu „dacă ai nevoie de ceva, cere și-ți va fi dat” nu se suprapune prea bine cu scripturile justițiare alese să împiedice scurgerile descoperite recent. Oricât de drăgălaș ar părea, prietenul suspectat de șușoteli digitale a fost prins exact ca un școlar la vama teme.

Nici espionajul nu mai e ce a fost odată

Nici măcar domnul profesor Dan Pinkston nu e impresionat de acrobațiile cu tehnologie furată. Spune el că procesele astea sunt la fel de comune ca dorințele lui Ghiță pentru roșiile din grădina vecinei. Totuși, China stă pe tronul riscului, căci ei întind mâna nu doar la vișinelor din livadă, ci la toată livada.

Ce mai, fraților, Beijingul e ca o cloşca domestică devoratoare de ciorbe tehnologice, iar restul statelor trebuie să-și construiască fortărețe de apărare cibernetică, ca să mai aibă cu ce să se mândrească. Așa că, rinocerii și porumbeii de pe lanțul industrial nu se odihnesc, iar noi nu mai putem să ieșim în fața casei fără să ne fie frică de o defecțiune tehnologică în oglindă.

Și uite așa, dragi cititori, telenovela cu spionaj și neînțelegeri stratege continuă! Cine știe ce alte aventuri materne ne așteaptă? Până data viitoare, rămâneți cu urechile ciulite și cafelele aburinde!


Mitică Brânză

Mitică Brânză, în vârstă de 60 de ani, e fost tractorist și actual „reporter” de ocazie pentru știrile locale. Serios până la ridicol, cu o vestă tocită și un microfon improvizat dintr-o lanternă veche, el relatează evenimentele din sat cu patos și confuzie. Amestecă faptele cu opiniile personale, dar o face cu atâta convingere încât aproape pare credibil. El crede că democrația începe cu o anchetă despre lipsa de muștar la magazin.