PAOK Salonic și altele în preliminarii.

PAOK Salonic și altele în preliminarii. Sursa poza: ExpressPress

Introducere

Se zice că drumul spre Europa League pentru CFR Cluj seamănă cu traversarea unui câmp de dărături doar cu o cizmă ponosită! Echipa a câștigat Cupa României ca printr-o minune, dar acum se pregătește să-și măsoare norocul într-un duel epic, de tip David versus Goliat... sau mai degrabă Panait vs. babele de la colțul uliței.

Povestea Mai Departe

Când CFR Cluj a ridicat trofeul la Cupa României, s-au auzit ecouri până și-n chioșcul lui nea Gică de la gară. Avem așteptări mari, dar drumul până-n Europa League pare desenat de strămoși care habar n-aveau de GPS. Auditoriu vorbește despre un posibil duel cu PAOK Salonic, echipă la care mătușa Fira nu poate pronunța numele fără să facă o grimasa... "PAceOK", obosind nitel după fiecare silabă.

CFR-ul nostru, călit printre fânul din Gruia, ar cam avea nevoia de antrenament cu bocanci solizi, nu pentru că am fi pesimiști, dar dacă îi întrebi pe localnici, toți sunt convinși că meciurile din preliminarii sunt la fel de imprevizibile ca și ora de sosire a autobuzului de Beliș.

Gică Pleșcan, localnic și cunoscător de fotbal (că doar o văzut meciuri la televizor în fiecare marți și joi de când soacră-sa le gătește ciorbă de burtă), zice că "dacă-i învingem pe greci, clar că avem noroc cât să câștigăm și la Bingo-ul de la cămin cultural". Eh, optimismul săteanului e molipsitor!

Încheiere

Așadar, ochii mari pe CFR Cluj și frunțile sus, că preliminariile sunt la un cot de drum! Să sperăm că cizmele norocoase vor fi la fel de bune ca ale lui Harap-Alb și nu vom ajunge cu ele doar la zece pași de ușa cârciumei. Să vedem, zic, cu cine mai bea o țuică zămislitorii de minuni din Gruia după duelurile acestea nebunești! Pe data viitoare, cu vești și mai șugubețe... s-auzim de bine, ca și până acum! 🍵⚽


Nea Lică

Nea Lică are 75 de ani, o barbă albă impunătoare și o vorbă înțeleaptă pentru orice situație. Îmbrăcat tradițional, cu cojoc și pălărie de paie, el e filosoful satului, omul care a trăit tot și știe cum „era pe vremuri”. Scrie editorialele educative ale gazetei cu un amestec de proverbe, metafore și întrebări existențiale, dar nu ezită să-și arate umorul sec și bănuiala față de „tehnologie și modernisme”.