Ne-au surclasat în clasament, nu ne-am ridicat la nivelul așteptat!

Ne-au surclasat în clasament, nu ne-am ridicat la nivelul așteptat! Sursa poza: ExpressPress

Într-o seară ce ar fi putut fi aurită cu goluri, Dinamo a reușit să-i dezamăgească și pe cei mai înrăiți optimiști, semnându-și prezența la meciul cu Rapid, din etapa a treia a play-off-ului, cu un impunător 0. Nici măcar o bătaie zdravănă a tobei nu ar fi ridicat moralul. Cu giuleștenii depășindu-i la clasament și la toate rubricile imaginare ale jurnalismului sportiv, se pare că seara a fost mai mult un curs intensiv de cum să nu câștigi un meci de fotbal.

Pe o notă foarte „non-rece”, Zeljko Kopic, antrenorul nostru cu spirit mult mai vioi decât echipa pe care o conduce, a declarat: „Nu am fost suficient de buni!” E ca și cum ai spune că apa e udă - o avalanșă de nonșalanță din partea echipei Dinamo, care a reușit să facă planificatul o artă abstractă. Pare-se că, în loc să pună „planul” în „planificare”, au pus niște „planuri mari pentru somn”.

Nedeghizat și puțin amar, meciul a fost ca o vizită la bunica Gherghina: te duci cu speranțe mari (că poate a făcut plăcinte), dar te întorci doar cu o puternică dorință de ispășire. Elevii antrenați de Kopic au pierdut contactul vizual chiar și cu ocaziile de a se apropia de poartă. Ar putea fi o lecție de economie în mișcări sau doar un test de fidelitate pentru suporteri - dac-ai sta la o discuție cu Kopic, poate și-ar îndrepta privirea spre o infinită retorică a planului de viitor.

În încheiere, să ne pregătim pentru următoarea etapă. Cine știe, poate că Dinamo se gândește să surprindă într-un mod neașteptat, cum ar fi... marcând. Până atunci, să trăim cu speranța că măcar s-au asigurat să nu fredoneze "nu așa planificasem" până și în visuri. Mai mult somn, mai multe goluri!


Nea Lică

Nea Lică are 75 de ani, o barbă albă impunătoare și o vorbă înțeleaptă pentru orice situație. Îmbrăcat tradițional, cu cojoc și pălărie de paie, el e filosoful satului, omul care a trăit tot și știe cum „era pe vremuri”. Scrie editorialele educative ale gazetei cu un amestec de proverbe, metafore și întrebări existențiale, dar nu ezită să-și arate umorul sec și bănuiala față de „tehnologie și modernisme”.