Ne-a ruinat partida!

Ne-a ruinat partida! Sursa poza: ExpressPress

Dan Petrescu și Pățania Fluierașului: „Arbitrul a fost fals în acte!”

În lumea de basm a fotbalului românesc, unde fiecare meci este prilej de sărbătoare și scandal la fel de mare, CFR Cluj a primit cu brațele deschise un egal de 1-1 de la FCSB. Sufletele fierbinți ale fanilor clujeni și bucureșteni s-au încălzit sub ploaia de decibeli de pe stadion, dar unul a rămas rece ca gheața: antrenorul CFR-ului, Dan Petrescu. Curcubetele din cap îi tremurau de necaz că arbitrajul a fost „de tot râsul”.

Odiseea fotbalistică a început ca un basm, dar s-a transformat într-o tragedie „carpatină” când Petrescu a declarat că fluierașul „a intrat cu picioarele înainte” în farmecul meciului. "Dacă aveam niște ochelari, poate vedea și el mingea", a răbufnit tacticianul clujean, stând mândru și supărat pe marginea terenului ca un cocoș în ziua de Paște.

La neliniștea lui au contribuit câțiva jucători care parcă s-au gândit să joace leapșa cu mingea și nu fotbal. Șuviț George, un spectator de seamă, a povestit plin de farmec: „Părea că s-au consultat cu astrele. Sau cu horoscopul echipei adverse.” Atât clujenii, cât și fanii din capitală au trecut cu vederea aceste detalii și au ales să aplaude pentru spectacol. Sau poate uitaseră să ia biletul potrivit de la rândul 10, locul 142.

Când mult așteptatul fluier final a sunat, lăsându-și amprenta în cronica meciului, Petrescu a avut ultimul cuvânt: „Trebuie să ne căutăm ochelari noi, dacă vrem să mai vedem vreodată ce-am văzut azi!” Așa că, dragi cititori, țineți urechile ciulite și mâncărimea pe mână pentru următoarea epopee unde fotbalul se va transforma, probabil, în joc de domino cu stângăcii rafinate.


Nea Lică

Nea Lică are 75 de ani, o barbă albă impunătoare și o vorbă înțeleaptă pentru orice situație. Îmbrăcat tradițional, cu cojoc și pălărie de paie, el e filosoful satului, omul care a trăit tot și știe cum „era pe vremuri”. Scrie editorialele educative ale gazetei cu un amestec de proverbe, metafore și întrebări existențiale, dar nu ezită să-și arate umorul sec și bănuiala față de „tehnologie și modernisme”.