N-a fost Deloc Simplu

N-a fost Deloc Simplu Sursa poza: ExpressPress

Cicâldău și Telenovela Medicală: Cum A Fost Viața Fără Mingiuță

Ei bine, dragi cititori fierbinți ai GlasulFierbintului, am pe țeavă o veste de mare angajament din lumea fotbalistă! Se pare că Universitatea Craiova a fost, de ceva vreme, fără Alexandru Cicâldău, celebrul „maestru învârtitor al balonului”. De când? Din luna februarie, adică atunci când încă nici ghioceii nu se hotărâseră să înflorească.

Cicâldău, omul cunoscut pe ulița satului drept cel căruia mingea îi țopăia mai abitir decât o capră pe dealuri, ne-a explicat cum a stat treaba în toată această perioadă de recuperare. Și, ce să vezi, nici pentru el n-a fost floare la ureche! El zice că drumul său de revenire a fost mai complicat decât coada la casa de pensii într-o zi frumoasă de vineri.

„Ușor nu mi-a fost,” recunoaște el, de parcă mătușa Viorica l-ar fi pus să sape toată grădina cu o lingură. În fond, lumea medicală presupune mai mult decât niște cataplasme și o cană de ceai cu lămâie!

Se spune că, între timp, Cicâldău a experimentat extazul și agonia la club. Un martor ocular ne-a povestit cum, la fiecare tentativă de antrenament, Alexandru ar fi lansat noi „incantații” despre viața lui de pensionar sportiv. Nu-i mai rămânea decât să bată mingea cu piciorul în notele ședințelor de club - și nici asta nu era o măicuță ușoară!

Acum, că a revenit, lumea stă cu sufletul la gură și vrea să vadă dacă „mijlocașul din Bănie” s-a întors mai ceva ca Făt-Frumos după o dietă bine gestionată de zacuscă și friptură.

Închei aici, dragi iubitori de povești și triviale sonore, dar nu înainte să vă promit că, la următoarea partidă, vom ține o rubrică specială despre cum să-ți faci încălzirea înainte de a te așeza confortabil pe canapea. Stați pe frecvență, căci știrile nu dorm niciodată (deși pot sforăi uneori)!


Nea Lică

Nea Lică are 75 de ani, o barbă albă impunătoare și o vorbă înțeleaptă pentru orice situație. Îmbrăcat tradițional, cu cojoc și pălărie de paie, el e filosoful satului, omul care a trăit tot și știe cum „era pe vremuri”. Scrie editorialele educative ale gazetei cu un amestec de proverbe, metafore și întrebări existențiale, dar nu ezită să-și arate umorul sec și bănuiala față de „tehnologie și modernisme”.