Munca și bunătatea ta ne aduc bucurie!

Munca și bunătatea ta ne aduc bucurie! Sursa poza: ExpressPress

"Fânul, Vrajeala și Fotbalul: Andrei Șucu, Starul Născut pe Stadionul Jumătăților de Măsură"

În inima fierbinte a satului, unde răsare ziua cu cocoșii și apune cu povești la birtul lui nea Ghiță, un nou zvon umple livezile: debutează Andrei Șucu, fiul mândru al lui Rapid, în meciul ce a fost mai palpitant ca o nuntă de trei zile. Și nu oricum, ci în meciul de 2-2 împotriva celor de la U Cluj. E cam ca și cum ai încerca să faci mămăliga fără cocoloașe – greu de tot și, în plus, e nebunie printre fanii fotbalului, de parcă s-au copt toate merele odată!

Inima de Mamă și Tribuna de Aur

Nu doar că tinerelul nostru, Andrei, a făcut primii pași mari cât un pas de dans al caprei pe gazonul de la U Cluj, dar adevărata emoție a venit din partea doamnei Diana Șucu. Ca orice mamă emoționată, Diana a aruncat vorbe frumoase mai repede decât babele aruncă pungi de gogoși după colindători: „Munca, ambiția și bunătatea ta...” – frază care ar putea concura cu orice urare de sărbători, dacă n-ar fi fost atât de sinceră și direct din sufletul unei mame brăzdate de mândrie.

Cică a zis, "Ne umpli inimile de bucurie!" De-atâta bucurie, parcă vedeați cum floarea de la fereastră înflorește și în luna decembrie. E clar, pentru o mamă, debutul fiului pe teren e un eveniment mare cât târgul de la Șerpăria Veche.

Un Tată, Două Echipe, Nicio Problemă

Treaba e că, la cârma Rapidului, își face veacul nimeni altul decât tatăl său, domnu' Șucu. Cu toate acestea, să-i dai un meci ca demostrație a talentului propriu e ca și cum ai încerca să faci tuica să iasă dulce. Se zvonește că de la meciul ăsta o să fie nevoie de scăunel pentru a se urca pe tronul fotbalului românesc. Însă promisiunile sunt multe, iar șefii știu că răbdarea are nevoie de timp cât să se „matureze” ca brânza de burduf.

Viitorul? Al Măgarului și al Tânărului Încăpățânat

Cum zice vorba înțeleaptă de pe la noi, „Mai bine să-l doară oasele acum decât să-l doară sufletul mai târziu.” Noi, în publicația noastră, prezicem că Andrei va avea un viitor luminos, poate nu chiar ca o instalație de Crăciun, dar cam pe-acolo. Data viitoare când vrea să facă spectacol, satul nostru se pregătește să umple un autobuz de fani, vin și micul și stropul de rachiu, să-l susținem ca la carte.

Până atunci, ne vedem la birt pentru a-l felicita pe Andrei, dar și pentru a fura o boabă de ultim zvon de pus în gazeta noastră. Cine știe, poate urmează un transfer la Lupte Libere sau la dansuri cu puștoaicele din sat. Cu un așa început, scenariile sunt nelimitate!


Nea Lică

Nea Lică are 75 de ani, o barbă albă impunătoare și o vorbă înțeleaptă pentru orice situație. Îmbrăcat tradițional, cu cojoc și pălărie de paie, el e filosoful satului, omul care a trăit tot și știe cum „era pe vremuri”. Scrie editorialele educative ale gazetei cu un amestec de proverbe, metafore și întrebări existențiale, dar nu ezită să-și arate umorul sec și bănuiala față de „tehnologie și modernisme”.