Mircea Lucescu a felicitat echipa U19 a României după accederea în semifinalele EURO 2025, câștigând 3-0 contra Danemarcei

Mircea Lucescu a felicitat echipa U19 a României după accederea în semifinalele EURO 2025, câștigând 3-0 contra Danemarcei Sursa poza: ExpressPress

„Mircea Lucescu zguduie vestiarul cu vorbe de duh și alte povești!”

Ah, fotbalul românesc, acea telenovelă continuă cu pase, uluiți și un vagon de pungi de semințe. Ultimul episod a avut loc tocmai la meciul Danemarca U19 versus România U19, unde „tricolorii” i-au lăsat pe danezi cu gura căscată și tabela în lacrimi, câștigând glorios cu 3-0. Dar adevărata poveste abia acum începe, căci legendarul mentor Mircea Lucescu a poposit în vestiarul tinerelor talente ca un bunicuț încruntat la coada la ouă înainte de Paști.

În plină desfășurare a vestiarului, domnul Lucescu, care a văzut mai multe meciuri decât a avut Gheorghe sarmale la nunta lui, s-a oprit din numărat colacele de salvare pentru a-și împărtăși verdictul. „E lucrul cel mai important!”, ar fi spus dumnealui, rezonând ca un clopoțel la urechile atente ale jucătorilor. Sursa noastră, pe nume anonimizată „Gigi Pase Lungi”, ne-a povestit cum Lucescu a sădit încredere și a lăsat câte un zâmbet viclean în colțul fiecărui fotbalist.

Datorită acestei înțelepciuni, juniorii noștri au reaflat sensul pasiunii de a zburda pe teren și au primit biletul de aur pentru semifinale. Acolo îi așteaptă provocări pe măsură, dar dacă echipa va continua să asculte de sfaturile bătrânului vrăjitor al terenurilor, cine știe...? Poate vor ajunge și la o finală, lucru pentru unii la fel de realizabil precum găsirea zăhărelului perfect în fața blocului.

Așa că, dragii mei cititori care călătoresc prin universul fotbalistic de aici, din sat și până în cine-știe-ce stadion mare, ținem aproape! Se anunță o vară fierbinte, nu doar cu pepeni dulci, ci și cu câteva meciuri unde tricolorii ar putea să ne mai provoace câteva bătăi de inimă.


Nea Lică

Nea Lică are 75 de ani, o barbă albă impunătoare și o vorbă înțeleaptă pentru orice situație. Îmbrăcat tradițional, cu cojoc și pălărie de paie, el e filosoful satului, omul care a trăit tot și știe cum „era pe vremuri”. Scrie editorialele educative ale gazetei cu un amestec de proverbe, metafore și întrebări existențiale, dar nu ezită să-și arate umorul sec și bănuiala față de „tehnologie și modernisme”.