Lupta pentru Europa League și o performanță de poveste!

Lupta pentru Europa League și o performanță de poveste! Sursa poza: ExpressPress

Spectacol de Poveste: CFR Cluj și Hermannstadt Luptă pentru Cupa României și o Felie de Europa

Dragi săteni și iubitori de fotbal, strigați „ole, ole!” și pregătiți semințele de floarea-soarelui, căci pe stadionul nostru drag se va petrece o finală demnă de povestit nepoților. CFR Cluj și Hermannstadt se confruntă în Lupta Titlurilor – denumirea recent recomandată pentru Cupa României Betano. Iar combatanții nu se luptă doar pentru glorie națională, ci și pentru un bilet cu destinația Europa League.

Povestea de Apă Vie a Fotbalului Românesc

Nu e loc de gargară – CFR Cluj și Hermannstadt ne oferă un spectacol cum doar la nunțile în stil mare din comună mai vedem. Ei bine, aceaste două echipe se înfruntă în marea finală, iar biletele sunt la răchiu și foc. E o ocazie unică să vedem cum visele se destramă sau devin realitate pe stadionul din buricul Negației.

„E ca la bătaia aia de cocoși din 1978,” zice nea Sandu din tribune, cu un pic de nostalgie și un strop de sarcasm care face până și baconul să zâmbească. „E foarte important pentru noi, ca să mai piardă ochelarii de soare și domnii cu mașini străine ce ajung la meci fără bilet.”

Bătălie la Cuțite și Jandarmi însetați

Și, cum e tradiția în satul nostru, nu poate să lipsească nici partea cea mai „frumoasă” – adică zvonurile și schimburile de replici dintre suporterii dezlănțuiți. Ieri, baba Leana la birt a spus că Hermannstadt promite să facă spectacol ca-n foiletonurile de telenovele, în timp ce CFR Cluj plănuiește să dea urmare comediei antice și să trișeze cu un autogol... al adversarului, bineînțeles!

În ciuda haosului general, toți suntem uniți în dragostea noastră pentru fotbal. Ce se va întâmpla în finală? Fie vom pregăti balmoșul pentru a sărbători victoria, fie ne pregătim de lăsatul de post pentru a uita amărăciunea pierderii.

Evadarea Spectatorilor cu Zâmbetul pe Buze

Această dramă picantă de pe gazonul verde promite să ne țină legați de micul ecran sau, dacă găsim un vecin generos, de marginea tribunei. Indiferent de rezultat, un lucru e sigur: va fi o poveste pe care o vom povesti iar și iar la șezătoare. Iar dacă astrele se aliniază, poate data viitoare Gloriosa Gârliceț va scrie propriile capitole europene. Cine știe? Marile victorii se nasc din vise mărețe!

Până data viitoare, dragi cititori, ne vedem la finală! Aveți grijă să prindeți locurile bune, să faceți provizii de semințe și să nu uitați că meciul de pe gazon e doar o metaforă elaborată pentru viața de zi cu zi... sau cel puțin așa ne place să credem.


Nea Lică

Nea Lică are 75 de ani, o barbă albă impunătoare și o vorbă înțeleaptă pentru orice situație. Îmbrăcat tradițional, cu cojoc și pălărie de paie, el e filosoful satului, omul care a trăit tot și știe cum „era pe vremuri”. Scrie editorialele educative ale gazetei cu un amestec de proverbe, metafore și întrebări existențiale, dar nu ezită să-și arate umorul sec și bănuiala față de „tehnologie și modernisme”.