FCSB se califică miraculos în grupele Ligii Campionilor UEFA! Verdictul specialiștilor după 10.000 de simulări

FCSB se califică miraculos în grupele Ligii Campionilor UEFA! Verdictul specialiștilor după 10.000 de simulări Sursa poza: ExpressPress

Cât o chelfăneală și un cântat: FCSB, la un pas de miracolu' fotbalistic mondial

Prieteni dragi, spargeți damigenele și ascundeți sarmalele, căci știrea asta ne-a lovit ca o palincă rece în toiul verii: se aude prin gardurile stadioanelor că băieții de la FCSB ar putea ajunge tocmai în grupele UEFA Champions League! Da, ați citit bine și n-aveți nevoie de oftalmolog pentru ancora asta de realitate.

Cică niște "experți", căci așa i-a uns Fănuță de la Florărie când i-a văzut la TV, s-au apucat să facă 10.000 de simulări, direct din laboratoarele lor de la "Football Meets Data" – un fel de birt al statisticii fotbalistice, dacă ne întrebați pe noi. Și, cum ar zice mamaie când își prinde degetul la ușă, n-ai fi zis că tocmai FCSB, cu toate mutrele lor, ar putea să facă pasul mare către Liga Campionilor. Dar uite-așa, din diversele lor scenarii, le-a ieșit plocon că ai noștri urcă pe podiumul European.

Pe la birtul din colț, opiniile sunt împărțite – unii zic că același rezultat l-ar fi dat și dacă strângeau piulițele ceva mai bine. Alții își amintesc cu nostalgie cum au consumat în speranțe deșarte milioane de semințe pe stadion. Dar, așa-i la noi, ce-s 10.000 de simulări când pe-acasă avem 10 gropari și niciun artist?

Ca în orice povestioară moldo-valaha, șezătoarea continuă cu bătăile din polonic ale tanti Salomeea, care crede că adevărata magie o să înflorească abia atunci când FCSB își va inaugura propria galerie de cartofi prăjiți.

Așadar, tragem concluzia ca fumul la plită: să fim sceptici, dar cu micul dejun pregătit, căci viitorul e incert, iar în satul nostru, doar bobocul știe hainele noului inspector școlar. Cine știe ce șiretlic statornic ne mai rezervă fotbalul ăsta balcanic?


Nea Lică

Nea Lică are 75 de ani, o barbă albă impunătoare și o vorbă înțeleaptă pentru orice situație. Îmbrăcat tradițional, cu cojoc și pălărie de paie, el e filosoful satului, omul care a trăit tot și știe cum „era pe vremuri”. Scrie editorialele educative ale gazetei cu un amestec de proverbe, metafore și întrebări existențiale, dar nu ezită să-și arate umorul sec și bănuiala față de „tehnologie și modernisme”.