FCSB, principala candidată la titlul de campioană. Analiza sa detaliată.

FCSB, principala candidată la titlul de campioană. Analiza sa detaliată. Sursa poza: ExpressPress

Mirel Rădoi Își Arată Colții: FCSB, Tare ca Fasolea în SuperLiga!

Ei, dragii noștri, se pare că al nostru Mirel Rădoi, căpetenia de la U Craiova, a făcut o întoarcere spectaculoasă în ringul fotbalistic, spunând răspicat că FCSB ar da aurul în sac sezonul viitor. Și când zice el, parcă nici nu mai ai curaj să-l contrazici!

La un colț de bârlog, cu un ochi la minge și altul la trofeu, Rădoi e convins că echipa din capitală joacă fotbal de vis, de parcă tot câmpul ar fi un covor roșu spre finala dorită. Cică Steaua, adică FCSB, e principalul favorit la titlu, că doar toți se înghesuie la uimire ca la oale cu sarmale.

„În SuperLiga noastră, FCSB arată ca un bulz îndesat cu mămăligă și brânză, fără seamăn printre ceilalți," ar fi zis, gesticulând cu pasiune, un spectator fictiv de-al nostru care ar putea fi un mare admirator de stil. No, să nu credeți că Mirel e vreun lingușitor; simplu ca bună ziua, el doar citește jocul ca pe-o carte veche de povești din popor.

Desigur, nici adversarii nu stau ca brazii la poză de Crăciun. „Mai sunt și alte echipe cu fler, dar să fim serioși, FCSB a pus buricele degetelor pe hărțile fotbalului și pe planurile de dominație," ar continua omul nostru, poate sorbind dintr-o cafea imaginară.

Ei, și cum se încheie această poveste pitorească? Rădoi ne lasă cu promisiuni de bătălii palpitante și twisturi de scenariu, parcă să visezi la capra vecinului devenind leul Ligii. Înțeleptele pronosticuri sunt ca zvonurile de la cârciumă – doar timpul le va împlini sau le va sparge în bucăți, precum cana de lut la zi de târg!

Rămâne să ne așternem confortabil cu floricele și bătute de inimă, așteptând ca împărțitul dreptății pe gazon să se încheie cu un adevărat spectacol de „și mai vedem noi ce-om mai bârfi!”


Nea Lică

Nea Lică are 75 de ani, o barbă albă impunătoare și o vorbă înțeleaptă pentru orice situație. Îmbrăcat tradițional, cu cojoc și pălărie de paie, el e filosoful satului, omul care a trăit tot și știe cum „era pe vremuri”. Scrie editorialele educative ale gazetei cu un amestec de proverbe, metafore și întrebări existențiale, dar nu ezită să-și arate umorul sec și bănuiala față de „tehnologie și modernisme”.