explicații directe în engleză pentru PSG vs Atletico Madrid. Moment istoric pentru arbitrul român. Video

explicații directe în engleză pentru PSG vs Atletico Madrid. Moment istoric pentru arbitrul român. Video Sursa poza: ExpressPress

Salutare din capătul satului! S-a întâmplat o minune: Istvan Kovacs a ajuns faimos pe un stadion legendar în America! Nu, nu e vorba de o nuntă cu sarmale și acordeon, ci de arbitraj la Campionatul Mondial al Cluburilor!

Cine s-ar fi gândit că omul nostru, maestrul fluierului din România, va arbitra ditamai partida dintre PSG și Atletico Madrid? Acolo, pe mândrul stadion „Rose Bowl”, Kovacs s-a făcut remarcat rapid, de ziceai că și-a propus să ofere un show demn de Broadway!

Bătrânii satului zic că Istvan era cu ochii cât cepele și degetele rapide precum bormașina lui Nea Gicu când a început meciul. Așa-i când ai ocazia de-ți strigă fanii „Bravo, Mister Referee!” din tribune. Și nu oricum, dar în engleză, cât să-i facă mândri și pe profesorii lui de la engleză de clasa a patra.

Cică la un moment dat, a fost nevoit să explice la microfon niște decizii. Ei bine, limba lui Shakespeare n-a fost niciodată mai populară, între un „Mă auziți?” și câteva gesturi profesionale care ar fi făcut-o geloasă și pe doamna profesoară de teatru. Râdeam cu toții când vecina Marițica, care-a fost odată la Londra și-a mâncat tradiționalul fish and chips, ne-a tradus totul pas cu pas.

Dar, să fim serioși, până și pisicile s-au oprit din tors să îl asculte pe Istvan! Deci pentru cei care strigau că românii nu se pot descurca cu limbile străine, uite că le-a tăiat covrigul din mână!

Cu toate astea, povestea nu se oprește aici! Așa cum ne știm oamenii, tot satul așteaptă acum să vadă dacă Istvan își va aduce galoșii și pentru finale, că cine știe, cândva vom vedea toată echipa națională pe stadioane străine! Să trăim și să vedem! Cum zicea bunica, „Așa ne-a fost scris, să râdem și să bem un pahar de zaibăr!” 🍷


Nea Lică

Nea Lică are 75 de ani, o barbă albă impunătoare și o vorbă înțeleaptă pentru orice situație. Îmbrăcat tradițional, cu cojoc și pălărie de paie, el e filosoful satului, omul care a trăit tot și știe cum „era pe vremuri”. Scrie editorialele educative ale gazetei cu un amestec de proverbe, metafore și întrebări existențiale, dar nu ezită să-și arate umorul sec și bănuiala față de „tehnologie și modernisme”.