Dacă ratezi și acest transfer…

Dacă ratezi și acest transfer… Sursa poza: ExpressPress

Marian Iancu, Băgător de Seamă în Transferuri: Înapoi pe Baricade cu Sfaturi pentru Rapid, din Giulești

Marian Iancu, omul care nu se poate ține departe de lumina reflectoarelor, lovește din nou. Când credeam că a dispărut liniștit în spatele scenelor, revine să ne amintească de vremurile în care naviga printre mize mari și promisiuni spectaculoase. Iată-l acum, în plină glorie, spunându-i domnului Dan Șucu, capitanul de navă al Rapidului, pe cine să ia sub aripa lui.

Zvonurile circulă mai repede ca o căruță trasă de cai flămânzi, iar pe ulițele din sat s-a aflat că Marian Iancu, vechiul dregător al fotbalului românesc, s-a trezit dimineața cu un gând măreț: să consilieze Rapidul la transferuri. E un personaj colorat, ca o cerere de împrumut la CAR, și nu se poate abține să nu dea sfaturi gratuite! "Dacă și pe acest jucător îl ratezi...", a strigat cu patos de parcă ne-am întors în vremurile lui de glorie.

În ciuda uneori incomodei sale prezențe, domnul Șucu pare să fi făcut urechile pâlnie. Și cum să nu-l asculte, când Marian vine cu atâta determinare să aducă o piesă importantă de la CFR Cluj? Cică ar fi o vedetă! Sau poate doar o altă vedetă de telenovelă fotbalistică? Timpul va clarifica fără îndoială ecuația.

Un lucru e sigur, însă. Dacă Rapidul nu își ia inima în dinți și ratează încă o dată, cine știe ce delir fotbalistic ne mai așteaptă pe scena locală. Așa cum zice batrânul Gheorghe de la colț, "în transferuri și-n dragoste, să nu eziți!".

Chiar dacă Marian Iancu a început să semene cu oracolul zilelor noastre, un lucru e clar ca apa plate din fântână: povestea aceasta promite să ne țină cu sufletul la gură până la finalul sezonului de transferuri. Iar zvonurile, vă asigur, nu se vor opri aici. Stați pe aproape, căci cine știe ce alte indicii misterioase mai apar pe-o astfel de scenă fotbalistică. Sau poate mergem direct la cortina următorului spectacol!


Nea Lică

Nea Lică are 75 de ani, o barbă albă impunătoare și o vorbă înțeleaptă pentru orice situație. Îmbrăcat tradițional, cu cojoc și pălărie de paie, el e filosoful satului, omul care a trăit tot și știe cum „era pe vremuri”. Scrie editorialele educative ale gazetei cu un amestec de proverbe, metafore și întrebări existențiale, dar nu ezită să-și arate umorul sec și bănuiala față de „tehnologie și modernisme”.