cum data și locul nașterii ne formează destinul astral

cum data și locul nașterii ne formează destinul astral Sursa poza: ExpressPress

Pe valea asta am auzit multe, da' ce ne zice Cristina Demetrescu dă peste cap toate ghicitul nostru din zaț și urechi de porumb. Ce să mai, femeia cu horoscopul la degetul mic vine să ne lămurească despre cum locul și ceasul în care am apăsat startul pe cine ascultă copilul de atunci și până în vremea când schimbă broboada cu pălăria.

Astrologia pe lung și pe lat, între datina și dată

Cristina vine și zice că mai mult ca pe vremea răspopiților, alinierea planetelor e distracția cerului cu cel mai mare impact asupra noastră. „Uite, nășteam un copil la popușa acum două sute de ani și zicea unu’ din alde ai noștri că o să fie fierar. Azi, cu locul și anul date la astrolog, construim destinul pe scările cerului”, ar zice ea cu înțelepciune astrală.

Păi, n-ar fi de mirare dacă stau astrele la bârfa sătească să depene vremea când am pășit pe lume. Vorba aia, să nu fie mai ușor să-i cerem sfatul lu’ nea Jupân Marius din deal care citește în stele ca alții în traista de merinde?

Vrăjitorii și soarta, la preț redus

Nu mic le e mirarea unora din sat, când i-am povestit ce zice Cristina. „Aici nu doar data nașterii, dar și locul contează?”, zise tanti Floarea. „Trebuie să ne fie frică de cum se așează casa pe hartă, nu doar să numărăm vițelul până la Crăciun!”

Așteptăm cu sufletul la gură să vedem dacă data aniversară va deveni noua lege a pământului sau dacă pur și simplu totu-i un bulibas skeptical cum zice poporul.

Învârtiți ceasul spre viitor sau... la coasă cu voi!

Încheiem pe o notă filosofică: reușim să ne scăldăm destinul sub măruntaiele astrelor sau tot la plug ne va bate norocul? Un lucru e cert: dacă apare prea mult nor în cafeaua de dimineață, mai bine verificăm de trei ori resta combinațiilor astrale. Până atunci, rămâneți cu ochii pe cer și picioarele în glod. Și să nu uitați, la bătătură niciun bob de astrogramă nu se irosește.


Nea Lică

Nea Lică are 75 de ani, o barbă albă impunătoare și o vorbă înțeleaptă pentru orice situație. Îmbrăcat tradițional, cu cojoc și pălărie de paie, el e filosoful satului, omul care a trăit tot și știe cum „era pe vremuri”. Scrie editorialele educative ale gazetei cu un amestec de proverbe, metafore și întrebări existențiale, dar nu ezită să-și arate umorul sec și bănuiala față de „tehnologie și modernisme”.