Cristina Demetrescu Dezvăluie Legătura Celestă - Stelele Sunt de la Dumnezeu

Cristina Demetrescu Dezvăluie Legătura Celestă - Stelele Sunt de la Dumnezeu Sursa poza: ExpressPress

Stele la Amanet: Cum a Descoperit Cristina Demetrescu Că Cerul Are Origini Divine

Cum ne-am obișnuit, fiecare vede stelele în felul său. Unii le folosesc pe post de GPS nocturn, alții ca să-și impresioneze iubita recitând din Eminescu, iar astrologul nostru de renume, Cristina Demetrescu, le consideră un cadou de la Cel de Sus. Așa că, dragi cititori nostalgici după orele de astronomie, hai să vedem ce ne mai spune doamna Demetrescu despre cerul înstelat și legăturile sale cu divinitatea.

Stele Divine, nu Elecțiuni Seculare

„Stelele sunt de la Dumnezeu!” – așa proclamă Cristina Demetrescu, stârnind uimire printre păcătoșii care credeau că doar ploile mai vin de sus. Cu farmecul său inconfundabil și un oarecare fler pentru misticism, Cristina susține că, deși ne scărpinăm capul la profesorul de fizică, astrologia aduce o fărâmă de divin în viața noastră agitată. Conform acesteia, universul și credința nu sunt doi străini certați pe la toartă, ci mai degrabă parteneri de dans într-o poveste veche de când lumea – sau cel puțin de la prima eclipsă.

Printre cei care s-au grăbit să-și dea cu părerea, vecina noastră baba Ileana spune că „n-a văzut ea stea căzând de la Dumnezeu pe casa nimănui fără motiv”. De cealaltă parte, moș Gheorghe, om de bază și amator de astrologie de cârciumă, zice că „stelele ne încurajează să nu ne lăsăm la mâna sorții, ci să mai aruncăm câte un ochi și la astrologie, măi, să nu pățim vreo nenorocire astronomică”.

Soarta în Diagonala Galaxiei

În fond, ce vrea să ne spună doamna Demetrescu, cu zâmbetul acela misterios de astrolog înțelept al satului, e că știința și credința, de mână, ne povestesc despre cum toate în viață sunt scrise în stele, dar cu cerneală cosmică. În timp ce cercetătorii ne lămuresc cum e cu DNA-ul și atomii, Cristina le urează să nu uite că sufletele, zodii vesele, își au propria lor poveste stelară.

Dar, dragilor, nu vă grăbiți să vindeți moșia pentru un telescop mai de soi – universul e mare și, după cum ar zice moș Tache de la colțul străzii, „dacă o fi să dăm piept cu divinul, măcar să avem și niște plăcinte la pachet”.

Așa că rămânem la ale noastre, cu stelele pe cer și gospodăria pe pământ, curioși să vedem ce altă revelație divină ne pregătește doamna Demetrescu când pecetluiește iar stelele la amanet. La urmă, cerul e mare și Dumnezeu știe câte mai avem de descoperit!


Nea Lică

Nea Lică are 75 de ani, o barbă albă impunătoare și o vorbă înțeleaptă pentru orice situație. Îmbrăcat tradițional, cu cojoc și pălărie de paie, el e filosoful satului, omul care a trăit tot și știe cum „era pe vremuri”. Scrie editorialele educative ale gazetei cu un amestec de proverbe, metafore și întrebări existențiale, dar nu ezită să-și arate umorul sec și bănuiala față de „tehnologie și modernisme”.