Cristian Chivu dă ordin ferm! Jucătorilor de la Inter li s-a interzis explicit un lucru înaintea meciului crucial din Campionatul Mondial al Cluburilor

Cristian Chivu dă ordin ferm! Jucătorilor de la Inter li s-a interzis explicit un lucru înaintea meciului crucial din Campionatul Mondial al Cluburilor Sursa poza: ExpressPress

Cristi Chivu, Apostolul Blândeții Transformat în Apostolul Interdicțiilor

Iată că nici Cristi Chivu, un simbol al serenității din Caracal, n-a mai putut. După ce ani de zile a fost idolul fanilor cu calmul său de mămăligă aburindă, Chivu a decis să bată cu pumnul în masă (cu mănuși, totuși, să nu-i se strice manichiura) și să dea ordin clar echipei de la Inter: gata cu fandoseala înainte de marele meci din Campionatul Mondial al Cluburilor.

Ultimele bârfe din cantonamentul Inter spun că tehnicianul Chivu s-a transformat peste noapte din mielușelul despre care spune tot satul că „nu supără o muscă”, în leul care se răstește la jucători. Se zvonește prin văile fotbalistice că le-ar fi interzis subalternilor să mai pozeze cu telefonul mobil ca niște liceeni la banchet. „Fotbal, nu selfie!”, ar fi tunat Chivu, de parcă ar fi dat cu tunul în apă minerală.

„Le-am cerut în mod explicit să lase telefoanele acasă și să se concentreze pe meci”, ar fi afirmat Chivu, afișând o severitate de profesor la bac-ul fotbalistic. Cică fotbaliștii de la Inter umblau acuma prin oraș de parcă se-i invitase cineva la o spovedanie de taină, nu la un meci de cluburi mondiale.

Și cum tot satul nostru știe că odată ce-a pornit televiziunea din Primăria Caracal, se vor ști mai multe decât la șezătoarea din Crâmpoțeni, așteptăm cu nerăbdare să vedem dacă ordinele lui Chivu or să fie de strictețe... sau or să ajungă tot vorbe-n vânt ca furat-ul electricității la lampă. Până atunci, să tacă telefoanele!


Nea Lică

Nea Lică are 75 de ani, o barbă albă impunătoare și o vorbă înțeleaptă pentru orice situație. Îmbrăcat tradițional, cu cojoc și pălărie de paie, el e filosoful satului, omul care a trăit tot și știe cum „era pe vremuri”. Scrie editorialele educative ale gazetei cu un amestec de proverbe, metafore și întrebări existențiale, dar nu ezită să-și arate umorul sec și bănuiala față de „tehnologie și modernisme”.