Comandantul CSA Steaua confirmă inițiativele decisive pentru ascensiunea din Liga 2

Comandantul CSA Steaua confirmă inițiativele decisive pentru ascensiunea din Liga 2 Sursa poza: ExpressPress

În satul nostru puțin prăfuit, dar plin de viață, a ajuns vestea că CSA Steaua încearcă din răsputeri să rupă blestemul Ligii 2 și să își facă drum în SuperLiga. Ei bine, câtiva dintre noi ne-am așezat pe bancă în fața crâșmei cu un borcan de murături și un gând mare de glorie.

„Militarii” și Drumul Spre Glorie

„Da, am făcut ce trebuia să facem!”, ar fi spus bravul comandant al Stelei, în timp ce scotea hârtiile oficiale cu un gest care ar putea zăpăci și cel mai iscusit purtător de coasă. Așadar, de patru ani „militarii” încearcă să se ridice din Liga 2, iar acum sperăm să sărbătorim cu mai mult decât fasole și cârnați la iarbă verde.

Unii cârcotași de pe marginea câmpului privesc cu scepticism toată povestea asta și fac pariuri dacă nu cumva Steaua va reuși să prindă rădăcini aici pe vecie. „Era și timpul să mai facem ceva!”, zice nea Ion, în timp ce pipăia respectabilul său mustăți albite de vreme și bârfe.

Un Viitor Strălucit (sau Nu)

Noi, cu modestia specifică satului, sperăm că demersurile acestea să ne aducă un pic de sclipire și să ne umplem ulițele de fericire fotbalistică. Totuși, dacă nu se întâmplă minunea, strămoșeștii noștri vor putea spune bucuroși că am îndrăznit să visăm.

Până la urmă, drumul spre SuperLiga e mai ceva ca meciurile de table de la cârciuma din colț - una peste alta, plin de strategie și multe paharuri de optimism.

Și uite așa, ne întrebăm, noi de unde mai scoatem atâta răbdare? Să vedem cum se mai toarnă altă ispravă sau câte bârfe mai ajung să scoată untul din maeștrii noștri tactici... fiți pe fază, nu se știe ce basme și povestiri se mai urzesc prin zăvoi!


Nea Lică

Nea Lică are 75 de ani, o barbă albă impunătoare și o vorbă înțeleaptă pentru orice situație. Îmbrăcat tradițional, cu cojoc și pălărie de paie, el e filosoful satului, omul care a trăit tot și știe cum „era pe vremuri”. Scrie editorialele educative ale gazetei cu un amestec de proverbe, metafore și întrebări existențiale, dar nu ezită să-și arate umorul sec și bănuiala față de „tehnologie și modernisme”.