Cezar Crețu Își Ia Rămas-Bun în Primul Tur la Ediția a 6-a 7-13 Iulie

Cezar Crețu Își Ia Rămas-Bun în Primul Tur la Ediția a 6-a 7-13 Iulie Sursa poza: ExpressPress

"Firicel Tennis Masters: Cezar Crețu joacă de-a scunsu' cu mingile pe terenul Concord Iași Open"

Dragii mei, să vă spun că în sătucul nostru vine o veste care nici măcar poșta de joiană nu a apucat s-o răspândească: s-a dat startul la Concord Iași Open ATP, și pe 7 până pe 13 iulie, suntem cu ochii pe minge! Nicidecum să nu ratăm să urmărim cum mânuiesc racheta greii sportului alb, chiar din șiștavul Județului Moldovei.

Povestea aceasta începe cam în stilul lui Harap Alb, cu Cezar Crețu, un brav al nostru, care s-a încumetat să-și încerce norocul la competiția cu moț. Dar cum balul nu e bal fără o mică pățanie, s-a întâmplat ca până să își găsească ritmul, Cezar să fie mai rapid scos din scenă decât mănușa de la coasa bunicului. Cum s-ar zice, „a venit, a văzut și... uite-l că s-a dus,” mutând spiritul de competiție direct în galerie, cu o căldură sufocantă și strigăte de pe la tarabele cu porumb fiert și bragă.

"N-am avut stinghie de noroc," a susurat Cezărică la final, ștergându-și broboanele de "emoții" de pe capul plin de visuri. Satul, desigur, își ține nădragii la vedere, sugerând că poate o oliță de mici, prăjită în maaare taină, i-ar fi adus mai mult noroc. Până și mătușa Tinca zice că „unde-i voie bună, e și reușită”, iar noi știm că mingea se mai și ocolește... uneori spre alte plaiuri.

În continuare, vom vedea cum sportivii aruncă nu doar cearceafurile în vânt, dar și rachetele, în căutarea gloriei - așteptăm, așadar, să mai pice ceva (poate chiar în capul vigilenței noastre sătești). Până atunci, ne odihnim pe prispa casei, cu nucțică în pahar și scopărit bun în bătătură, urmărind ce alte șiretlicuri ne mai aduce turneul.

Rămâne să dăm un ochi și un zâmbet la tânguielile perechilor mixte, căci, fraților, nu-i nimic mai plăcut decât sportul național „mâncași pistilul și sărim două garduri”. Hopa! Iar s-a mai întors mingea în terenul nostru...


Nea Lică

Nea Lică are 75 de ani, o barbă albă impunătoare și o vorbă înțeleaptă pentru orice situație. Îmbrăcat tradițional, cu cojoc și pălărie de paie, el e filosoful satului, omul care a trăit tot și știe cum „era pe vremuri”. Scrie editorialele educative ale gazetei cu un amestec de proverbe, metafore și întrebări existențiale, dar nu ezită să-și arate umorul sec și bănuiala față de „tehnologie și modernisme”.