Ce Urmează pentru Arbitrajul Național?

Ce Urmează pentru Arbitrajul Național? Sursa poza: ExpressPress

Cum a ajuns tehnologia VAR să zguduie mămăliga arbitrajului românesc

Dragi cititori ai Glasului Fierbintului, vă spun de pe acum să pregătiți floricelele de porumb! În satul fotbalului românesc, se lasă cu artificii de tehnologie. Se pare că Răzvan Burleanu, șeful fotbalului de pe malurile Dâmboviței, se pregătește să bage VAR-ul direct în inima fiecărui meci de fotbal din țara noastră. Păi, dacă se poate loc la bârfă să fie, să nu se supere vecinii mai moderni de prin Occident că suntem în urmă!

VAR-ul și revoluția de pe ulița sportivă

Burleanu e decis ca niciun arbitru să nu mai stea cu frica de-a greși la un offside cât un fus de măsurat ceapa. Se preconizează schimbări mărețe, zice el, ca să fie pace și înțelepciune pe teren. Mai zice că n-o să mai stea arbitrii noștrii la mustața VAR-ului, cum stau Flăcările Chițcaniului când e vorba de oala de sarmale a Victoriei.

Într-o declarație smulsă tocmai când trăgea o gură de jinars de pe la conferințe, Burleanu a spus că „tehnologia trebuie să fie prietena noastră”, dar nu de-asta care să-ți sune noaptea târziu, ci una care să ajute la aducerea corectitudinii pe teren. Aferim, zicem noi, dar să nu ne trezim că VAR-ul ăsta ne lasă în offside de câte ori vrem să organizăm o mecianică amicală la cățeaua ciobanului din deal.

Concluzii cu iz de pont

Ei, dragi cititori, cu toate aceste promisiuni, nu ne rămâne decât să ne agățăm de ideea că fotbalul nostru poate înflori și dincolo de bălțile de noroaie sau de capcanele crainicilor băgați să comenteze destinatarii imprecisi ai mingii. Rămâne de văzut dacă această schimbare va fi precum mămăliga: una care crește și fermentează bine sau una care se dă cu capul de peretele cratiței. Ținem aproape, că suntem la următoarele știri exact cât se numără și grăunțele de porumb, gata să mai dați din coate pentru niște povești demne de zis seara la poartă.


Nea Lică

Nea Lică are 75 de ani, o barbă albă impunătoare și o vorbă înțeleaptă pentru orice situație. Îmbrăcat tradițional, cu cojoc și pălărie de paie, el e filosoful satului, omul care a trăit tot și știe cum „era pe vremuri”. Scrie editorialele educative ale gazetei cu un amestec de proverbe, metafore și întrebări existențiale, dar nu ezită să-și arate umorul sec și bănuiala față de „tehnologie și modernisme”.