„Începutul de săptămână cu mare haz: Ce-ai pus azi la cazan?”
Până și în satul nostru, luni dimineața poate fi ca o ciorbă reîncălzită – pretențioasă și greu de înghițit. Dar cum deșteptul satului nostru spune mereu, „Ziua bună începe cu o porție zdravănă de râs!” Așa că, dragi cititori, v-am pregătit un banc perfect pentru a începe săptămâna cu un hohot de râs care să zguduie zidurile birtului lui nea Ghiță.
Se pare că protagonistul glumei noastre, nimeni altul decât Vasile-al nostru, a reușit să sublinieze cum nu se poate mai bine diferența dintre dieta țărănească sănătoasă și „alimentara” de oraș. Sau, cum ar spune vecina Dochia, „a mânca sănătos nu e același lucru cu a mânca ciudat!”
Și iată cum sună povestea servită la masa de prânz: Vasile, cunoscut pentru curajul său culinar legendar, ajunsese la un prânz în capitală. E întrebat ce a mâncat, iar răspunsul său a fost de-a dreptul savuros, „Am mâncat o chestie cu nume franțuzesc de am rămas flămând, dar să vă spun, avea o alură de șosetă umplută cu aer.” Exact așa ne povestește și simpaticul Pătru, vecinul său de peste gard, care spune că Vasile și-a promis să nu mai facă experimente de când a confundat brânza de capră cu săpunul.
Prin urmare, dragi săteni, cine ar fi crezut că cea mai bună glumă de luni vine chiar de la masa de prânz? Și aici ne gândim, de fapt, că prânzul ca la mama acasă nu suportă comparație cu nimic – nici chiar cu delicatesele de peste hotare. Așa că, dragii mei, înainte să ne aventurăm în oraș, să nu uităm proverbul nostru tradițional: „Croseta ia farfuria!”
Așa se termină povestea nostimă de azi, dar fiți pe fază, că Vasile ne promite și alte aventuri city-break prin stupinele urbane. Până atunci, să aveți o săptămână presărată cu râsete și lapte proaspăt!