Câți Bani Primesc CFR Cluj pentru Triumful în Cupa României Betano! Suma Colosală și Diferența Majoră cu Învinsa!

Câți Bani Primesc CFR Cluj pentru Triumful în Cupa României Betano! Suma Colosală și Diferența Majoră cu Învinsa! Sursa poza: ExpressPress

O victorie de pus pe perete și un premiu pe care să-l atârni de portofel!

În timp ce satul nostru încă dezbate dacă echipa de fotbal locală e mai bună la fotbal sau la bârfe, CFR Cluj a pus mâna pe trofeul Cupei României Betano și pe ceva mărunțiș care ar face chiar și pe tanti Gheorghița să renunțe la brânza de vaci pentru o excursie la Milano.

Sume de bani care amețesc

Se povestește pe uliță că băieții de la Cluj ar fi câștigat o sumă atât de mare, încât primarul nostru a propus să ne inspirăm de la ei pentru bugetul comunei. Bineînțeles, învinșii vor pleca acasă cu fața lungă și portofelele mai puțin fericite, diferența fiind de 230.000 de euro între câștigător și cel care pleacă doar cu amintiri și-o promisiune de revanșă.

Am întrebat pe nea Vasile, autointitulat expert local la fotbal (mai ales atunci când joacă ai lui), ce crede despre această victorie. „E clar, băieții ăștia nu joacă doar cu picioarele, ci și cu cifrele! Un premiu de-ți vine să faci statuie acasă. Iar la ce mândrețe de trofeu acum au, n-ai decât să te uiți la poza lor și să-ți spui: <<De ce n-am urmat și eu fotbalul?>>”

Premiu cu zvonuri și alte dichisuri

Să nu creadă cineva că zvonurile s-au oprit la număratul banilor. Până și poștașul ne-a spus că cei de la CFR Cluj au făcut chiar și echipamentul alb ca să sărbătorească suma câștigată. Se pare că aurul trofeului a fost mai puțin impresionant decât strălucirea euro-ului pus la număr.

Dar să nu credeți că la Cluj s-au oprit să sărbătorească doar cu bani, căci spiritul sătesc ne spune că și-au făcut un chef de zile mari, cu mult caltaboș și poate chiar și un clop pe ici pe colo.

Și uite așa, lăsând în urmă o sumedenie de bancnote și bârfe de nepierdut, povestea fotbalului câștigător își urmează cursul. Noi, aici în sat, vom continua să ne antrenăm, fie și doar cu mingea viselor, poate-poate, voi aștepta ziua când și noi vom avea un titlu de povestit prin ziarele localităților învecinate.

Cine știe, poate la anul, pe vremea asta, tocmai noi vom fi vedetele satului... sau, mai degrabă, ale hanului din colț!


Nea Lică

Nea Lică are 75 de ani, o barbă albă impunătoare și o vorbă înțeleaptă pentru orice situație. Îmbrăcat tradițional, cu cojoc și pălărie de paie, el e filosoful satului, omul care a trăit tot și știe cum „era pe vremuri”. Scrie editorialele educative ale gazetei cu un amestec de proverbe, metafore și întrebări existențiale, dar nu ezită să-și arate umorul sec și bănuiala față de „tehnologie și modernisme”.