HoReCa pe Litoral: Cât de Vesel E Portofelul Bucătărilor la "Împinge Tava" din Mamaia?
A început vara lui 2025 mai ceva ca o ploaie de mici la festivalul cârnaților din Balast! Litoralul românesc e în vervă, iar angajatorii din domeniul HoReCa își agită site-urile de recrutare mai ceva ca pe tigăile de pe flăcări, alergând unul după altul cu oferte care mai de care mai tentante. Sar peste obstacole ca niște atleți olimpici doar ca să pună mâna pe niște bucătari de elită pentru restaurantele lor cu autoservire și terasele care îți lasă papilele gustative să danseze de fericire.
Pe lângă mărirea de salarii, gurile satului șușotesc că la "Împinge Tava", celebrul sanctuar al ciorbelor la tejghea, bucătarii nu doar că primesc bonus pentru fiecare sarmale servit cu zâmbetul pe buze, dar li se oferă, chipurile, și bilete la concertul de manele al verii ca să le ardă și lor sufletul în ritmuri de acordeon!
„Eh, acum toți se dau peste cap să ofere unt pe pâinea noastră, căci știu că altfel rămân cu ouăle nefierte”, zice nea' Ghiță, fost bucătar ajuns analist culinar la birtul satului. „De-abia acum conștientizează că fără merindele noastre, turiștii au mai multe șanse să postească decât să plece saturați.”
Acu', dacă toate astea nu-s doar povestiri scoase la taifas, rămâne de văzut. Dar cum vara e lungă și doar ce-a început, zvonurile nu se vor opri aici. Cine știe, până la toamnă poate aflăm că la "Împinge Tava" vor da și prăjituri gratuite...
Orice-ar fi, rogu-vă, să nu ratați deliciile litoralului, căci, așa cum spun localnicii, „vara e scurtă, dar inconstanta salarială e lungă.”