Tricolorii triumfă împotriva Uzbekistanului. Cine le sunt următorii adversari?

Tricolorii triumfă împotriva Uzbekistanului. Cine le sunt următorii adversari? Sursa poza: ExpressPress

Tricolorii dau cu mingea-nainte: Victorie zgârcită, dar dulce, împotriva Uzbekistanului!

Ei, dragii noștri firoscoși, dacă n-ați apucat să aruncați un ochi peste zăngănitul dintre tricolorii noștri și acei dragi uzbeci, vă zicem noi cum a fost treaba la Campionatul Mondial de minifotbal din Baku! A fost o treabă cum numai o Lenuță din Pașcani ar povesti: un pic de emoție, un pic de nervi și multă bucurie, că românii noștri au reușit să triumfe chiar și cu spatele lipit de gardul statului!

"A fost ca o horă în mijlocul zilei la coșit," a spus nea Gică, veteran al căscatului pe bănci la meciuri. Cu doar un gol avans, echipa României a scapat ca princele-n carul cu fân, lăsând Uzbekistanul să se uite lung și îndelung după mingea care le-a făcut-o la rădăcină.

Băieții noștri, drepți ca brazii și aproape la fel de bătrâni, au închinat victoria și azi eroului necunoscut... cel care sigur a uitat să-și facă treaba ca la carte, permițându-ne să vedem acea mingea ricochet-năzuitoare în plasa adversarilor.

Și-acum ce urmează? Îi mai așteaptă câteva hălci mai sălbatice de echipe, de să sară mingea ca bobul în gura raței: Chile, Ucraina, Zambia... ziua și misiunea!

Așadar, țineți aproape șosetele norocoase și fularul cu "Hai România!", căci povestea abia începe! Iar dacă băieții noștri știu altceva mai bine decât să calce iarba... ei bine, să-și amintim cum arată mingea rotundă și zâmbitoare. Hai să fim cu ochii geană pe ceea ce se pregătește a fi o feerie a minifotbalului! Aliniază-te în fața televizorului, căci bâzâitul balonului începe și n-ai vrea să ratezi tura asta de senzații picante!


Nea Lică

Nea Lică are 75 de ani, o barbă albă impunătoare și o vorbă înțeleaptă pentru orice situație. Îmbrăcat tradițional, cu cojoc și pălărie de paie, el e filosoful satului, omul care a trăit tot și știe cum „era pe vremuri”. Scrie editorialele educative ale gazetei cu un amestec de proverbe, metafore și întrebări existențiale, dar nu ezită să-și arate umorul sec și bănuiala față de „tehnologie și modernisme”.