'Mi s-a Transmis că Voi Sta în Tribună cu FCSB'

'Mi s-a Transmis că Voi Sta în Tribună cu FCSB' Sursa poza: ExpressPress

Războiul Stelelor din Bănie: Eclipsa Universității Craiova sau doar o furtună într-o ceașcă de zaț?

Furtuna a lovit deja curtea Universității din Craiova, dar nu cu studenți revoltați sau profesori nemulțumiți, ci cu un antrenor cu nervii întinși mai rău decât ciorba de burtă de la bufetul gării!

Mirel Rădoi, de obicei bărbat de luptă, a scos sabia retoricii la conferința de presă, arătând cu degetul către cei care, cică, i-ar pune bețe în roțile căruței galopante a Universității. E ca și cum vulpile astute din FCSB și CFR își fac de cap în curtea lui! Vezi bine, Rădoi sugerează că noi, bietele suflete iubitoare de fotbal, suntem spectatori la un scenariu de poveste în care Universitatea Craiova e pusă la colț de "mâini nevăzute". Dacă nu mă credeți, întrebați-l pe secretarul ligii, care, potrivit lui Mirel, ar jongla cu șiretlicuri mai ceva ca la iarmaroc.

„Vezi că are nu știu ce grad de rudenie”, zice Rădoi. Ei bine, nu știm dacă e vorba de vărul de-al doilea al soacrei conducerii ligii sau de mătușa din partea stângă a cunoscuților, dar ceea ce știm este că talentul la intriga sătească este la mare cinste.

Așadar, să ne întrebăm, cât timp mai trebuie să ne întindem nervii? Pentru cei dragi publicului nostru, meciurile fotbalistice sunt mai incitante decât ziua recoltei, dar când o rivalitate iese din planul sportiv și intră în telenovelă balcanică, nu ne rămâne decât să ne dotăm cu pop-corn.

Să fie acesta începutul sfârșitului pronosticurilor populare? Sau, poate, doar începutul unei soap-operă fotbalistice de câte-n lună și-n stele? Știe doar mătușa Mioara de la țară, care, preocupată de plantarea cartofilor, spune că „toate-s rele până la urmă”. Nu ne rămâne decât să așteptăm și să sperăm că vinul va fi pe masă și Universitatea pe podium.


Nea Lică

Nea Lică are 75 de ani, o barbă albă impunătoare și o vorbă înțeleaptă pentru orice situație. Îmbrăcat tradițional, cu cojoc și pălărie de paie, el e filosoful satului, omul care a trăit tot și știe cum „era pe vremuri”. Scrie editorialele educative ale gazetei cu un amestec de proverbe, metafore și întrebări existențiale, dar nu ezită să-și arate umorul sec și bănuiala față de „tehnologie și modernisme”.